Trwa ładowanie...

Kosztuje mniej niż 200 zł, a przygotuje min. 6 różnych potraw

Wielofunkcyjne urządzenia do gotowania wcale nie muszą kosztować wielu tysięcy zł. Ten opiekacz wygląda niepozornie, ma także śmiesznie niską cenę, tymczasem można dzięki niemu przygotować co najmniej kilka dań.

Zapiekane kanapki to tylko jedna z możliwości opiekacza.Zapiekane kanapki to tylko jedna z możliwości opiekacza.Źródło: Unsplash, fot: Eiliv Aceron
d37akdj
d37akdj

Opiekacz Camry być może nie powala wyglądem, za to kryje w sobie aż sześć funkcji, dzięki którym przygotujesz niezliczoną ilość dań. Urządzenie wyposażone jest w sześć wymiennych płytek:

·      do kanapek z chleba tostowego (płytka z trójkątami do cieńszych kanapek),

·      do kanapek z chleba tradycyjnego (płytka z kwadratowymi wgłębieniami na grubsze kanapki),

·      do grillowania (płytka z podłużnymi rowkami),

d37akdj

·      do gofrów (płytka w kratkę),

·      do ciasteczek typu orzeszki (płytka z rowkami na kuleczki ciasta),

·      do omletów (płytka z okrągłym wgłębieniem).

Każda z tych funkcji daje nieograniczone możliwości przygotowywania potraw. W końcu sposobów, na jakie można przygotować kanapki na ciepło jest całe mnóstwo, podobnie, jak dań z grilla, czy sposobów na omlety i gofry. Posiadanie jednego urządzenia, które posłuży do przygotowania tych wszystkich pyszności to ogromna oszczędność pieniędzy i miejsca. Wyobraźcie sobie, że do każdego z wyżej wymienionych dań mielibyście kupić osobny sprzęt. Wasza kuchnia zamieniłaby się w przechowalnie małego AGD.

d37akdj

Do tego jeszcze ta cena! Opiekacz Camry kosztuje niecałe 200 zł. Jeśli przeliczylibyśmy to na wszystkie możliwości, jakie daje, wyszłoby np., że otrzymujemy gofrownicę za mniej więcej 30 zł…

Jeśli mówimy o wielofunkcyjności urządzenia, musimy wspomnieć o jego mocy, dzięki której spełnianie tak wielu funkcji jest w ogóle możliwe. Opiekacz Camry ma moc 1200W, dzięki czemu nie tylko dobrze opieka, ale też obustronnie grilluje żywność, wypieka chrupiące gofry i ciasteczka-orzeszki. Pamiętaj, że im maszyna mocniejsza, tym szybciej wypiecze np. gofra, a im ciasto krócej będzie się piekło, tym większa szansa, że będzie wilgotne, nie wyschnie na wiór. Opiekacz posłuży wam do przygotowania dań na śniadanie, obiad, deser i kolację. Z tak wszechstronnym zastosowaniem na pewno będzie stale w użyciu!

Polecamy przepis na chrupiące i leciutkie gofry

Składniki:

·      2 szklanki mąki

d37akdj

·      2 szklanki mleka

·      2 jaja (białka i żółtka osobno)

·      2 łyżki cukru

·      1/3 szklanki oleju

·      1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

·      szczypta soli

Sposób przygotowania:

Białka ubij na sztywną pianę. Do żółtek wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać mleko, olej, cukier, sól i zmiksować na gładkie ciasto. Na końcu dodać białko i delikatnie połączyć (ręcznie!). Piecz do uzyskania złotego koloru.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d37akdj
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Wyłączono komentarze

Jako redakcja Wirtualnej Polski doceniamy zaangażowanie naszych czytelników w komentarzach. Jednak niektóre tematy wywołują komentarze wykraczające poza granice kulturalnej dyskusji. Dbając o jej jakość, zdecydowaliśmy się wyłączyć sekcję komentarzy pod tym artykułem.

Paweł Kapusta - Redaktor naczelny WP
Paweł KapustaRedaktor Naczelny WP
d37akdj