Trwa ładowanie...
d3a1jnq
Materiał Partnera
akcesoria kuchenne
Homebook.pl

Akcesoria kuchenne, dzięki którym gotowanie będzie łatwe i przyjemne

Funkcjonalnie wyposażona kuchnia bez wątpienia przyda się każdemu. Dzięki praktycznym gadżetom kuchennym skrócimy czas przyrządzania posiłków, precyzyjnie odmierzymy ilość potrzebnych składników, a także estetycznie udekorujemy danie, które będzie wyglądać jak z okładki książki kucharskiej. Chcesz przenieść gotowanie i pieczenie na wyższy poziom? Zobacz, jakie akcesoria i gadżety powinny znaleźć się w Twojej kuchni!
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Akcesoria kuchenne są pomocne przy codziennym gotowaniu.
Akcesoria kuchenne są pomocne przy codziennym gotowaniu. (Materiały prasowe)
d3a1jnq

Wagi kuchenne

Gotowanie "na oko" może skończyć się albo wielkim sukcesem, albo… spektakularną porażką. Koniec z tym ryzykiem! W każdej kuchni powinna znaleźć się waga kucharska, dzięki której wymierzysz dokładną ilość składników. Od dawna chodzi Ci po głowie wypróbowanie oryginalnych dań i wypieków z różnych stron świata? Wystarczy zwykła waga kuchenna i możesz brać się do pracy! Wreszcie będziesz mieć pewność, że wyjdzie Ci każdy przepis – czy to z bloga kulinarnego, czy z książki znanego szefa kuchni.

Jakie modele są najpopularniejsze? Ostatnio modne są mechaniczne wagi kuchenne w stylu retro, które również pełnią funkcję ozdoby we wnętrzu. Wciąż niezmienną popularnością cieszą się elektroniczne wagi z cyfrowym wyświetlaczem. Zobacz wagi kuchenne na Homebook.pl i wybierz idealną dla siebie!

Spiralna krajalnica do warzyw

Warzywny makaron w wersji fit? Sałatka ozdobiona paskami marchewki i cukinii? A może zakręcony ziemniak na patyku? Do przyrządzenia tych wszystkich smacznych dań i przekąsek potrzebny jest jeden prosty gadżet – krajalnica do warzyw! To doskonały przyrząd, który sprawdzi się w każdej kuchni. Dzięki niemu stworzysz dekoracyjne kształty z warzyw: nitki, spirale, wstążki czy słupki, z których stworzysz zdrowy i kolorowy posiłek. Do kuchennych zmagań możesz zaprosić również swoje pociechy, którym na pewno spodoba się taka forma zabawy. Czy jest lepszy sposób, żeby przekonać najmłodszych do warzyw? Przekonajcie się sami!

d3a1jnq

Funkcjonalne przyprawniki

Zwinięte w rulon torebki z przyprawami nie tylko utrudniają przygotowywanie przypraw, ale również mogą przyczyniać się do wysuszania ziół, które szybko tracą aromat i smak. Jak uporządkować domowe przyprawy? Wystarczy zdecydować się na zakup stojaka na przyprawy kuchenne wyposażonego w małe słoiczki ze szkła, w których zmieszczą się wszystkie sypkie dodatki do potraw. Zamykane pojemniki zagwarantują szczelność oraz świeżość przypraw, które dzięki organizerowi będą w zasięgu naszej ręki.

Silikonowe formy do pieczenia

To prawdziwy niezbędnik w kuchni każdego, kto uwielbia piec! Pora pożegnać stalowe i aluminiowe formy do pieczenia, które nie dość, że są ciężkie i szybko się niszczą, to na dodatek wymagają solidnego natłuszczenia czy zabezpieczenia papierem do wypieków. Tych wad nie posiadają formy silikonowe, które uznaje się za najlepsze akcesoria do kuchennych zmagań. Nadają się zarówno do pieczenia, jak i mrożenia, są elastyczne i lekkie, dzięki czemu potrawy nie przypalają się ani nie przywierają do powłoki. Giętki silikon pozwala na łatwe wyciągnięcie ciasta czy potrawy z formy, której nie trzeba specjalnie przygotowywać przed włożeniem do piekarnika. Inwestując w silikonowe formy, możemy zrezygnować z papieru do pieczenia czy natłuszczania formy i wysypywania bułką tartą. Nie zapominajmy również o łatwym przechowywaniu takich form, które – dzięki temu, że są elastyczne i lekkie – na pewno zmieszczą się w szafce zwinięte w rulonik czy złożone na płasko.

Profesjonalne noże kuchenne

Pora urozmaicić podstawowy zestaw uniwersalnych noży kuchennych! Warto zainwestować w różne typy noży, które nadają się do obróbki konkretnych składników. Kuchennym niezbędnikiem jest na pewno nóż szefa kuchni, czyli duży, ostry model z wygodną rączką, idealny do siekania, plastrowania i porcjowania. Do krojenia pieczywa należy używać wyłącznie długiego noża z ząbkami, który poradzi sobie nawet z twardą i mocno wypieczoną skórką chleba. Również do mięs warto wybierać dedykowane modele noży. Do filetowania ryb sprawdzi się smukły, do porcjowania mięsa masywny tasak, do krojenia steków model z ząbkowanym ostrzem. W prawidłowym krojeniu miękkich serów pomoże nam specjalny nóż z otworami, dzięki którym plastry brie czy gorgonzoli będą łatwo odchodzić od ostrza. Do każdego kompletu noży powinniśmy dokupić również ostrzałkę. Z takim zestawem noży gotowanie na pewno będzie dużo łatwiejsze i – przede wszystkim – przyjemne!

Materiały prasowe
Materiały prasowe

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d3a1jnq

Podziel się opinią

Share

d3a1jnq

d3a1jnq