Jak zaprojektować kuchnię idealną?
Kolejny obszar istotny ze względu na planowanie kuchni to przestrzeń służąca magazynowaniu akcesoriów, takich jak naczynia, talerze czy sztućce. Aby zachować niezbędny porządek i ułatwić odnalezienie potrzebnych przedmiotów, warto zaopatrzyć się w pojemne szuflady z wmontowanymi stelażami segregującymi typu cargo. Wysuwane kosze sprawdzają się szczególnie w przypadku najczęściej używanych przyborów. W strefie przechowywania warto także umiejscowić szeroki blat, który ułatwi ci segregację wyciąganej z lodówki żywności. Standardowa głębokość płaszczyzny roboczej wynosi ok. 60 cm, warto jednak zastanowić się nad kupnem modelu o nieco większym obszarze pracy. Z pozoru niewielka zmiana może znacząco podnieść komfort wykonywania kuchennych czynności.
To też cię zainteresuje: Kuchenne hity - zaniemówisz z wrażenia!