Trwa ładowanie...

Urządzenia, które gotują za ciebie. Sprzęt na lata teraz dostępny w promocji

Żyjąc w ciągłym pędzie, mamy coraz mniej czasu na gotowanie, ale to nie oznacza, że chcemy jeść byle jakie potrawy odgrzane na szybko. Brak czasu na gotowanie i pełnowartościowe posiłki nie wykluczają się, trzeba tylko wiedzieć, co zrobić, by obiad ugotował się sam.

Partnerem artykułu jest Allegro
Urządzenia, które gotują za ciebie. Sprzęt na lata teraz dostępny w promocjiŹródło: Pexels
d16fxj4
d16fxj4

Wybierając nowoczesne urządzenia AGD, zmniejszymy swój wkład w przygotowanie posiłków, a jednocześnie zadbamy o to, by jeść smacznie i zdrowo. Praca na pełen etat czy mnóstwo obowiązków nie oznaczają, że trzeba iść na łatwiznę podczas planowania jadłospisu.

Piecz chleb samodzielnie

Dawniej pieczenie domowego chleba wiązało się z długimi przygotowaniami, odpowiednim przygotowaniem zakwasu i mozolnym wyrabianiem ciasta. Efekt nie zawsze był wart wysiłku, bochenek wypiekany w zwykłym piekarniku pod względem smaku nie zawsze dorównywał świeżemu pieczywu prosto z piekarni. Dlatego warto postawić na praktyczny wypiekacz, który zapewni całej rodzinie świeże pieczywo każdego ranka.

W sieci możemy znaleźć mnóstwo przepisów na doskonały chleb z najróżniejszymi dodatkami, a jego przygotowanie będzie bajecznie proste. Wystarczy tylko wsypać określone składniki do przeznaczonych na nie pojemników, wybrać odpowiedni tryb pieczenia i gotowe – urządzenie samo zagniecie ciasto, odstawi je do wyrośnięcia, a następnie upiecze. Pozostaje nam tylko cieszyć się smakiem perfekcyjnego pieczywa. To doskonałe urządzenie nie tylko dla osób, które chcą spróbować swoich sił w wypiekaniu własnego chleba, ale również dla tych, którzy chcą świadomie się odżywiać.

Coś więcej niż mikser

Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego, a ciasto stanowi doskonałe dopełnienie obiadu czy podwieczorku. Zanim jednak przystąpimy do rozkoszowania się wypiekami, czeka nas spory bałagan przy przygotowywaniu masy, chyba że zdamy się na pomoc, jaką oferuje robot planetarny.

Obsługa urządzenia jest praktycznie bezdotykowa, wystarczy wsypać składniki do misy i uruchomić program. Urządzenie doskonale poradzi sobie z zagnieceniem nawet ciężkich ciast. Podczas pracy mieszadło obraca się nie tylko wokół własnej osi, ale również krąży po naczyniu, dzięki czemu możesz mieć pewność, że masa będzie idealnie wyrobiona. Odpowiednie dopasowanie obrotów pozwoli uniknąć katastrofy i rozchlapywania niewyrobionego ciasta dookoła.

Smakowite dania jednogarnkowe

Uwielbiamy przygotowywać dania jednogarnkowe – są smaczne, sycące i przede wszystkim szybkie w przygotowaniu. Przy odpowiednim zapleczu mogą również wymagać od nas minimum uwagi. Wybierając właściwe urządzenie obiad przygotuje się sam.

Multicookery to kategoria urządzeń, w których główną rolę pełni misa pokryta wytrzymałą i nieprzywieralną powłoką oraz programator pozwalający dostosować tryb pracy do potrawy, którą chcemy uzyskać. Multicooker jest na tyle wszechstronny, że możemy w nim przygotować zarówno rozgrzewający gulasz czy potrawkę, jak i zupę, konfitury, a nawet ciasto. Dla każdego rodzaju dania dobierana jest optymalna temperatura gotowania, a grzałki zamontowane z każdej strony pozwalają na równomierne przysmażanie potraw i zapobiegają przypalaniu. Nawet jeśli zapomnimy o wyłączeniu urządzenia na czas, wbudowany timer zrobi to za nas, a funkcja podtrzymania temperatury sprawi, że będziemy mogli wrócić do gotowania kiedy chcemy.

Kombiwar dla zabieganych

Nie zawsze mamy czas na długotrwałe pieczenie potraw w piekarniku i doglądanie ich co kilkanaście minut, by sprawdzić czy nic się nie przypieka. Lepiej wybrać urządzenie, w którym wszystko widać jak na dłoni. Kombiwar składa się z żaroodpornej misy i pokrywy z lampą halogenową z termoobiegiem. Powietrze jest ogrzewane i rozprowadzane tak, by ogrzać potrawę równomiernie, a przezroczysta misa sprawia, że możemy łatwo śledzić proces pieczenia. Przygotowywanie potraw w kombiwarze odbywa się dużo szybciej, a to wpływa na niższe zużycie energii. Kombiwar może zużywać do 45 proc. mniej prądu niż klasyczny piekarnik.

Minimum tłuszczu, maksimum smaku

Jedzenie "na szybko" sprawia, że w chwili głodu chwytamy cokolwiek, co będzie w stanie zapewnić nam poczucie sytości na długi czas. Niestety większość z tych przekąsek jest wysokokaloryczna. Dlatego w walce o smukłą sylwetkę warto postawić na dania bez dodatku tłuszczów. Najlepszą opcją byłoby gotowanie, jednak warzywa czy mięsa z wody nie zawsze wyglądają apetycznie. Dlatego warto pomyśleć o parowarze.

Urządzenie wyposażone w kilka nakładanych na siebie koszyczków pozwoli ci szybko i bez wysiłku przygotować obiad dla całej rodziny. Na dolnych "piętrach", gdzie temperatura jest najwyższa, należy umieścić potrawy, które wymagają dłuższego gotowania. Po kilkunastu lub kilkudziesięciu minutach gotowania na parze warzywa i mięsa wyglądają równie apetycznie, a delikatny proces pozwala wydobyć z nich niepowtarzalny smak.

Zaledwie kilka urządzeń wystarczy, by sprawić, że czas, który spędzamy w kuchni znacznie się skróci. To daje nam więcej czasu na inne przyjemności. Jednocześnie nie musimy rezygnować ze smacznych potraw, które z łatwością przyciągną całą rodzinę do stołu.

Partnerem artykułu jest Allegro

Partnerem artykułu jest Allegro
d16fxj4

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d16fxj4