Stal i rdza
Blaty stalowe są popularne w kuchniach restauracyjnych, ale coraz częściej pojawiają się też w prywatnych domach. Oprócz nowoczesnego designu i niesztampowej aranżacji, zyskuje się dzięki nim praktyczne miejsce robocze do przygotowania posiłków.
Blaty ze stali wyróżnia higieniczność i doskonała odporność na uszkodzenia, wysoką temperaturę, wilgoć oraz plamy. Na ich powierzchni możesz kroić, siekać i rozbijać mięso, bez obawy o zniszczenie.
Opcja ta jest także dość uniwersalna pod względem dopasowania do stylu kuchni. W połączeniu z betonem i cegłą stworzy industrialną aranżację z charakterem. Z kolei w towarzystwie drewna, powstanie awangardowe wnętrze z klimatem.
Nieodłącznym towarzyszem metalowych detali jest też… rdza. Okazuje się, że może być naprawdę gustowna i stylowa. Wspaniale wygląda na ścianach, ale dobrze spisuje się także na blatach oraz frontach szafek kuchennych. Jeśli poszukujesz oryginalnych rozwiązań możesz natknąć się też na ”zardzewiałe” lodówki i krzesła.